motivátorok

Jelölj te is Richter Aranyanyut!

Jelölj te is Richter Aranyanyut!

 

bdg_9011.jpg

Van olyan pedagógus, aki meghatározó az életedben? Vagy a gyermekedében? Van olyan orvos, egészségügyi dolgozó vagy szociális munkás, aki emberségből, szeretetből olyat tett értetek, ami talán másnak nem tűnik fel, de nektek kinyitotta a világot, megváltoztatta az életeteket? Jelöld, hogy díjazhassák, jelöld, hogy megmutathassák, hány értékes nő dolgozik értünk, sokszor láthatatlanul.

2015-ben ötödik alkalommal hirdetik meg a Richter Aranyanyu Díjat, amellyel az egészségügyben, oktatásban vagy szociális területen dolgozó nők munkáját szeretnék elismerni és elismertetni. A 2011-ben alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat a kilenc nő veheti majd át. Olyan köztünk élő hősnőket keresünk, akik kiemelkedően sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért.

Az ajánlásokat négy kategóriában várják a www.aranyanyu.hu/dij oldalon  2015. szeptember 15-ig. Írd meg a történeted, mutasd be a számodra, számotokra fontos, meghatározó és általad jelölni kívánt orvosnőt, pedagógust, egészségügyi szakdolgozót vagy szociális területen dolgozó nőt.

 

Jelölj te is Richter Aranyanyut! Tovább
Gondolat

Gondolat

 nevetes_1.jpg

Ha be akarsz pillantani az emberek lelkébe és meg akarsz ismerni valakit, ne azt figyeld, hogyan beszél, hallgat, sír, vagy hogy megmozgatják-e a nemes eszmék, hanem azt, hogyan nevet. Aki szívből tud kacagni, jó ember.

 Fjodor Mihajlovics Dosztolevszkij

Gondolat Tovább
Kopogtatás nélkül

Kopogtatás nélkül

sab_magyar_szerelem_500.jpg

 

Ha megszeretlek,
kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám,
de gondold jól meg.
Szalmazsákomra fektetlek,
porral sóhajt a zizegő szalma.

A kancsóba friss vizet hozok be néked,
cipődet, mielőtt elmégy, letörlöm,
itt nem zavar bennünket senki,
görnyedvén ruhánkat nyugodtan foltozhatod.

Nagy csönd a csönd, néked is szólok,
ha fáradt vagy, egyetlen székemre leültetlek,
melegben levethetsz nyakkendőt, gallért,
ha éhes vagy, tiszta papírt kapsz tányérul,
amikor akad más is.
Hanem, akkor hagyj nékem is,
én is örökké éhes vagyok.

Ha megszeretlek,
kopogtatás nélkül bejöhetsz hozzám,
de gondold jól meg,
bántana, ha azután sokáig elkerülnél.

József Attila

 

Kopogtatás nélkül Tovább
A Canon versenyre hívja a fotósokat

A Canon versenyre hívja a fotósokat

fenykepeszet_fejlodes.jpg

Az EOS 5D sorozat tizedik születésnapjára a Canon Europe összeurópai fotóversenyt hirdet különleges, korlátozott kiadású EOS 5D díjakért.

A versenyben olyan kép megosztására hívja az fényképezőgépet vagy akár okostelefont használó amatőr és profi fotósokat, amely megítélésük szerint találóan mutatja be egy változás történetét. A győzteseket díjnyertes fotósokból álló zsűri választja ki, amelynek tagjai között Brent Stirton, a Canon nagykövete és Toby Smith, a Getty Images fotósa is szerepel.

A Canon Iconic Images verseny tizenkilenc európai országban, köztük Magyarországon  kerül meghirdetésre 2015. szeptember 1. és október 2. között.

További tudnivalók az „Iconic Images” verseny oldalon, a Canon „Come and See” Galériájábantalálhatók.

A Canon versenyre hívja a fotósokat Tovább
Gondolat

Gondolat

elef.jpg

 

Az elmúlt években gyakran szembesültem az alázattal. Azzal, hogy magam hogy váltam az élettel, az emberi kapcsolataimmal, magammal szemben alázatos. Milyen út vezetett odáig, hogy előcsalogattam ismét a mélyből ezt a számomra fontos erényt. Megtanultam köszönni a reggelt, a napot, a mosolyt, a kedves dicsérő szót. 

Rengeteg nehézségtől kímélhetnénk meg magunkat, ha alázatosak lennénk. Ez viszont nem annyira jellemző az emberi fajra. Mert inkább vagyunk dölyfösek, büszkék, mint alázatosak. A büszkeség és a dölyf az alázat ellentettje. Míg az alázat alacsony, szelíd és kedvesen engedelmes, addig a büszkeség magas, arrogáns és lázadó. Az alázat tágítja azt a világot, amiben élünk. A büszke embernek nagyon apró világa van, mert a büszkesége bezárta őt abba a szűk közegbe, amit úgy hívnak, hogy ego. Azáltal, hogy alázattal másokat fontosabbnak tartunk magunknál, kialakul egy olyan tulajdonságunk, hogy érdeklődéssel tudunk megközelíteni egy másik embert. Kinyílik a szemünk másokra, figyelünk rájuk, és ezért folyamatosan tágul az a kör, amiben élünk. Egyre több ismerőst és barátot szerezve, egyre nagyobb világot építhetünk magunknak. A mások iránti alázat teszi lehetővé számunkra, hogy magas szintű, minőségi kapcsolataink lehessenek. Az ember, társas lény, és mint ilyennek, kapcsolatokra van szüksége. A kapcsolatainak a minősége befolyásolja az élete minőségét is. Senki nem élhet egy gazdag, tartalmas életet, hogyha nincs, vagy ha üres, silány kapcsolatai vannak.

Gondolat Tovább
Kedvenceim  leltára

Kedvenceim leltára

f6e1edd998434eddf4cd252205b1ebb8.jpg

A Mester mindig azt tanította, hogy a bűntudat
olyan gonosz érzés, amit el kell kerülni, mint
az ördögöt. Minden bűntudatot!
- De nem kell - e a bűnünket gyűlölnünk? -
kérdezte az egyik tanítvány.
- Amikor bűntudatod van, akkor nem a
bűnödet gyűlölöd, hanem saját magadat.

Kedvenceim leltára Tovább
süti beállítások módosítása