motivátorok

Életvezetési ötlettár

Életvezetési ötlettár

baratok_3.jpgNe tölts időt a nem megfelelő emberekkel! Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsük, akik kiszívják belőlünk az életkedvet és energiát. Ha valaki azt akarja, hogy jelen legyél az életében, az helyet csinál neked benne. Sohase erőltesd rá magad olyasvalakire, aki nem ismeri el az értékeidet.

Életvezetési ötlettár Tovább
Állást keresek

Állást keresek

elmondjam-a-fonokomnek-250x600px.pngTegnap olvastam egy érdekes cikket. Budapesti történet. Ingyenes szolgáltatást nyújtanak állás nélküli nőknek.

Nem akármilyet. 

Fodrász, kozmetikus, manikűrös veszi kezelésbe és készíti fel az álláskeresőket a munkáltatóval való személyes találkozóra.

Hiszen nem elég egy jó szakma, a tudás, a tapasztalat, döntő az első benyomás. Hogyan jelensz meg egy állásinterjún. Milyen képet mutatsz magadról. Magabiztos, határozott, tudatos vagy-e. Ismered-e a technikákat, vannak-e munkaerő-piaci ismereteid, van-e egy jó önéletrajzod, motivációs leveled.  Ha ez már megvan bizony fontos a külcsín is. Tudjuk a szerelemben is így van. A külső megfog a belső megtart. Vagyis az ápolt, de nem hivalkodó külső már fél siker.

Mert igen, nehéz azt mondani, hogy figyelj csak, rendezetlen a külsőd, lenőtt a hajad, ápolatlan a kezed. Más a kommunikáció, ha azt javasolják, hogy légy jó formában mielőtt elmész állást keresni. És itt egy jó fodrász, manikűrös, kozmetikus, aki formába hoz. 

Ja és mindezt a szolgáltatást ingyen nyújtják az álláskeresőknek.

Állást keresek Tovább
Lélek

Lélek

17.jpegA spiritualitás erős fegyvere lehet a félelemnek, azonban ez mindenkinél másképp és másképp működik.

Egyeseknek a lelkierő azt a hitbéli meggyőződést jelenti, miszerint velük van az Isten minden helyzetben, mikor a félelmeikkel kell szembenézniük. Másoknak a lelkierő abban áll, hogy értékelni tudják az élet minden ajándékát.

Például egy rákos betegnél sokat segít az, ha mindamellett, hogy felfogja és tudatában van halálos betegségének, mégis minden erejével az élet örömeinek megélésére és az élni akarásra koncentrál.

Egy nyugodt és kiegyensúlyozott temperamentum óriási segítséget jelent, ha félelemmel szembesülünk. Ha nem is élsz aszerint az elmélet szerint, hogy „bármi is történik, én képes vagyok azt megoldani”, megpróbálhatod ezt valamilyen szinten beépíteni az életstílusodba. Valahányszor úgy érzed, hogy a félelem irányít, gondolj egy olyan személyre az életedből, aki képes erre, aki nyugodt tud maradni a nyomás alatt. Próbáld meg elképzelni, hogyan reagálna ő az adott helyzetben.

Mindannyiunk életében van olyan személy, aki olyan, mintha soha nem ismerte volna a félelmet. Ő lehet a te példaképed. Mindenkinek megvan a maga példaképe.

Lélek Tovább
Szellem

Szellem

brain-in-cogs.jpgSok csata már akkor megnyertnek tekinthető, mielőtt még kitörne a háború. Ez úgy lehetséges, ha tudatában vagyunk és képesek vagyunk megérteni az előttünk álló küldetés lényegét és értelmét. Ennek ellenére a félelem legtöbbször blokkolja az intellektuális ítélőképességet. A félelem miatt magunkba fordulhatunk, megakadályozhat abban, hogy olyan kapcsolatokat keressünk, amelyekre a győzelem eléréséhez lenne szükségünk.

Például, a félelem miatt besodródhatunk a lángoló épületből menekülő tömegbe ahelyett, hogy előbb megnéznénk a vészhelyzet esetére felállított menekülési útvonalat.

Miután egy ijesztő helyzetben össze tudjuk szedni gondolatainkat, kidolgozhatunk egy stabil támadási tervet is. Amint ez megfogalmazódott bennünk, a bizonytalanság és pánik helyét átveszi a cél és a cselekvés.

Szellem Tovább
Test

Test

A fizikai kondíció szoros kapcsolatban áll az önbizalommal és a bátorsággal. Nem kell hústoronynak lenni ahhoz, hogy magabiztosan tudjunk viselkedni, de ha testünk formában van, nagyobb eséllyel tudjuk venni a mindennapok akadályait, és ide értendők azok a kihívások is, amelyek nem mindig oldhatók meg fizikai eszközökkel. A testmozgás például idős korban is növeli az önbizalmat, vagy ha egészségi okok miatt nem élhetünk teljes életet.

Egy 2009-ben közzétett tanulmány szerint például, amely a „Journal of Health Psyhology”-ban jelent meg, a testmozgás változásokat eredményezett az önbizalom szintjén, annak ellenére, hogy ezek a gyakorlatok nem voltak intenzívek és nem változtatták meg a fizikai küllemet sem. A cikkben továbbá kihangsúlyozták a testmozgás rendszerességének fontosságát is. Mindezek mellett a mozgás és a tornagyakorlatok segítenek abban is, hogy mélyebb és pihentetőbb álmunk legyen.

 

images_3.jpg

Test Tovább
Életvezetési ötlettár

Életvezetési ötlettár

exit_alton.jpgNe menekülj a problémáid elől, nézz szembe velük! Nem elvárás, hogy azonnal megoldjuk a problémákat. Nem így terveztek bennünket. Hanem úgy, hogy megsértődjünk, szomorúak legyünk, megsérüljünk, megbotoljunk és elessünk és ezzel együtt haladjunk. Ez az élet célja – hogy szembenézzünk a problémákkal és idővel megoldjuk őket. Végső soron ez tesz bennünket azzá, akik vagyunk.

Életvezetési ötlettár Tovább
süti beállítások módosítása